Boerderij Ringgraaf

Sinds juli 2021 mogen wij Boerderij Ringgraaf onze boerderij noemen. Een heerlijk huis om in te wonen en plek om vanuit te mogen werken.

Op deze pagina lees je meer over de historie van ons Rijksmonument. Maar ook wat voor rol de boerderij binnen Ringgraaf Business Management zal gaan vervullen.

Want deze fantastische plek wil ik graag met andere ondernemers delen.

Historie boerderij Ringgraaf

In oorsprong was het mogelijk een buitenplaats, die echter al lang bekend staat als hofstede onder de naam ‘Ringgraaf’. Het betreft een veeboerderij van het type halleboerderij. De huidige boerderij is in 1886 gebouwd, nadat de voorganger van de hoeve door brand grotendeels was verwoest.

Het verhaal in de straat gaat dat het boertje dit zelf gedaan heeft. Waarom is echter niet bekend.

Tijdens de renovatie zijn wij nog sporen van de brand tegengekomen. Zoals bijvoorbeeld bij het trapje naar de opkamer.

Een deel van de oorspronkelijke erfbeplanting is gehandhaafd, waaronder twee rijen oude leilinden langs de zijgevels. Die nog voor de brand geplant zouden zijn. Tevens siert er een mooie monumentale kastanjeboom de voorzijde van de boerderij.

De boerderij heeft vroeger dienstgedaan als kaasboerderij. Hiervan zijn wat elementen terug te vinden in onze kelder.

Waar nu onze woonkeuken is gesitueerd was voorheen het voorgedeelte van de stal.

 

Omdat deze omgeving zo inspirerend en rustgevend is ga ik deze, zodra de renovatie grotendeels achter de rug is, inzetten voor ondernemers met wie ik nauw samenwerk.

Ben jij ondernemer maar werken wij (nog) niet samen, ook voor jou staat de boerderijdeur open. Neem even contact op om aan te geven dat je er ook bij aanwezig wilt zijn. Dan reserveer ik een stoel voor je aan de lange tafel.

Want deze plek vraagt erom om gedeeld te worden!

Zodat iedereen kan genieten van een touch of farm life.

 

{

A  touch of Farm Life

A Touch of Farm life

Een heerlijke verzorgde dag op de boerderij, aan de lange keukentafel of heerlijk buiten in de landelijk gelegen tuin, samen met andere ondernemers. In een relaxte ongedwongen sfeer die in het teken staat van creëren en inspireren.

Doordat het een intiem clubje van maximaal 8-10 ondernemers is ontstaat er alle ruimte om te sparren en ervaringen uit te wisselen. Hierdoor zal er een mooie dynamiek ontstaan waaruit nieuwe inzichten ontstaan die je kan meenemen naar je eigen onderneming.

Elke sessie kan weer anders worden ingevuld zodat geen dag hetzelfde is. Net zoals het leven op de boerderij. Maar de intentie is elke keer hetzelfde. Een persoonlijke dag om te netwerken en samen te zijn met andere gelijkgestemde ondernemers en even stil te staan bij je bedrijf en de mooie stappen die je al hebt gezet. Maar ook nog wil gaan zetten in de toekomst.

Kortom een echte farm life sessie!

Wil je hierbij aanwezig zijn… let me know!